OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

„ Zdravé vaření v Miličínské školní jídelně “

V sobotu 16. listopadu se sešel tým kuchařek ze Základní a Mateřské školy Miličín a Základní a Mateřské školy Louňovice pod Blaníkem, obě paní ředitelky Mgr. Marcela Škramlíková a Mgr. Eva Filipová spolu s lektorkou Lenkou Pokornou.

Možná už tušíte, co se dělo.  Ano, sešly jsme se na Semináři pro kuchařky, kde byla hlavním tématem komodita LUŠTĚNINA.

Na úvod proběhla nezbytná teorie a také příklady z praxe. Poté jsem účastnicím přednesla receptury a následně jsme se do toho daly. Atmosféra byla bezvadná. V kuchyni byl sice frmol, ale tváře zúčastněných dam byly spokojené a usmívající se.

A co jsme připravovaly? Například pomazánku ze zelené čočky na způsob paštiky, cizrnovou pomazánku, bramborovo-celerový krém se smetanou, brokolicovou polévku s lahůdkovým droždím, fazolové karbanátky s bramborovo-jahlovou kaší a kysaným zelím Ze sladkých variant to byl jahelník se švestkovými povidly, jablíčky a skořicí, ovocný croumble, aj.

Dobrot bylo požehnaně. Taky aby ne. Na 14 hodinu paní ředitelka pozvala veřejnost obce Miličín a přátele školy. A že nás tam poté bylo! Závěr byl vážně krásný. Hostů přišlo hodně, takže některé pokrmy už došly. A to jsme připravovaly ode všeho 20 porcí, které jsme následně rozdělily na drobné porce ochutnávkové. Ale tak to má být!

Smekám před týmem kuchařek a dámami z ředitelské židle, že byly ochotné mi naslouchat, s chutí společně vařit a řešit i „neočekávané“ situace. Akce byla opravdu velkolepá a všem hostům chutnalo.

Dámy, byla to pro mě čest s Vámi v sobotu vařit!

Děkuji za krásný den s Vámi.

autorka článku:Lenka Pokorná,
lektorka a regionální koordinátorka programu Skutečně zdravá škola